Żywienie zbiorowe
Grupa FUDEKO najdłuższe doświadczenie ma w zakresie żywienia zbiorowego w obiektach różnego rodzaju. Nasza oferta obejmuje kompleksowe usługi, które są skierowane przede wszystkim do szpitali, uzdrowisk, hoteli, domów pomocy społecznej, ale także szkół czy obiektów handlowych i zakładów produkcyjnych.
Usługi outsourcingowe w tych obszarach realizujemy uwzględniając specyfikę działalności naszych klientów. Większość naszych kontraktów zawierana jest w efekcie wygranej w przetargach publicznych, ale jesteśmy obecni również w sektorze prywatnym.
Wśród naszych pracowników znajdują się m.in. doświadczeni dietetycy, szefowie kuchni oraz koordynatorzy zespołów w poszczególnych obiektach. Na zadowolenie naszych klientów i ich gości pracują całe zespoły, które są blisko klientów, codziennie mogąc odpowiadać na ich potrzeby.
Wraz z wprowadzeniem programu „Dobry posiłek w szpitalu” również zaadaptowaliśmy diety pacjentów tak, aby spełniały one wymogi i współpracujemy w tym zakresie wspierając szpitale, które zdecydowały się przystąpić do programu i korzystają z naszego zaplecza i wiedzy eksperckiej.
Oferując nasze usługi na terenie całego kraju współpracujemy z lokalnymi dostawcami i tworzymy diety odpowiednie dla wszystkich grup wiekowych oraz stanu zdrowia. Naszym flagowym projektem jest współpraca z Centrum Onkologii im. prof. F. Łukaszczyka w Bydgoszczy, Tam z jednej strony wydajemy posiłki pacjentom, którzy tego wymagają lub mają problemy z poruszaniem się, z drugiej zapraszamy do restauracji, gdzie pacjenci mogą zjeść to, na co aktualne mają ochotę i w ilości, jaka będzie im odpowiadać. Cieszymy się, że razem z osobami odpowiedzialnymi za kierowanie Centrum możemy przez odpowiednie wyżywienie pomagać pacjentom wracać do zdrowia i pełni sił.